Chulalongkorn

Right Side of Me

Sehari Bersama….

Posted by chulalongkorn on May 14, 2008

kebiasaannya awal pagi, selepas menghantar anak anak ke rumah pengasuh mereka, sy akan pekena nescaffee panas kurang manis sambil membelek KOSMO!..kengkadang sy sempat breakfast nasi kerabu RM2 dr makcik kelantan yg berniaga di blok A. hari ni hari rabu, hari draw KTM..pagi td sy, Madujung, Abg Din dan Abg Lang je ada kt meja luar..lain tak nampak bayang..masih terlalu awal ke?? tak de lah, dah dekat pkl 9:00 pagi…

Naik ke rumah, mandi2 dan bersiap utk ke tempat kerja sebelum 9:30 nak kena punch card…sy terlambat untuk punch card before 9:30, lebih 5 minit rasanya. bulan lepas rasanya paling bayak kali sy datang lambat ke office, dekat 9 kali punch card warna merah!! dapat surat warning la bulan nie….

keluar lunch at 1:30 p.m., headed home..ingat nak makan tengahari dengan wife sy ari nie..tapi “terlekat” kt kedai kopi d’penara dgn Nizam dan Pakcik!!..

kt office, agak busy sbb kena prepare another tender (Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sungai Buloh & Pusat Latihan Kebidanan Jinjang) to be submitted on 22nd May, dan pada hari & tarikh yg sama, ada taklimat tender kt Anjung Korporat, Medan MARA, KL berkenaan tender kawalan keselamatan di Medan MARA itu sendiri…setelah lebih 10 tahun kita menjaga keselamatan bangunan tersebut..preparation utk lampiran MARA perlu disahkan oleh Pn. Siti Esah, (Mak Nabila)..kena hand over doc. tersebut sebelum or on Friday 16th May….

Rasa mengantuk..sampai kadang2 sy tertidur depan pc..siap2 untuk balik kerana jam dah menunjukkan pukul 6:15 petang. Jumpa Jep kt d’penara, janji untuk sambung mengecat rumah sewa barunya di tingkat 11, blok B..hari ni, Jep belanja RM5 untuk 3 nombor, iaitu nombor keretanya, 1765, no. member 4d2u, 2270 dan no. empcd mayban finance sy dulu 7483…plus no motor Master yg dah dibeli isnin lepas…apa nak jadi jadilah..dah agak lama tak collect duit kt magnum & toto ni lagipun!!

Sebelah malam, lain pula jadinya..tengah sy bersiap2 nak kerumah Jep untuk tolong dia mengecat,..Mamanoni seperti biasa menunjukkan sikap protesnya dgn tak nak tidur bersama satu katil!!!, so sy pun tido “olok2” dgn Faizdlan dan K. Long..alih2 sy langsung tak tersedar sehingga pukul 12:40 tgh malam baru sy tersedar…dah lewat untuk naik ke rumah Jep di tingkat 11….sy pun sambung tido sehingga pagi…so sorry fren!!!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: