Chulalongkorn

Right Side of Me

Archive for September, 2008

Kenapa takut sangat?!!!!!

Posted by chulalongkorn on September 19, 2008

Hari ni rasa terpanggil untuk memberi personal opinion tentang keadaan politik dalam negara. Ramai yg ditangkap dan dibawah akta ISA, terbaru Kickdafella dari Kelantan dan sebelum tu Raja Petra dan Theresa Kok, she’s one of the Selangor Exco. Yang saya nampak semua tangkapan dibuat hanya bermotifkan politik semata2. Semua mereka adalah dari pihak pembangkang. ISA bagi saya sangat kejam, menidakkan hak asasi manusia. Apa perasaan keluarga mereka? mereka ni ternyata mengenepikan dari memikirkan soal kemanusiaan. Bagaimana kalau ahli keluarga mereka yang dikenakan tindakan ISA?

Kerajaan sekarang amat terdesak sehingga menggunakan ISA, mereka juga mengancam untuk mengambil tindakan yang sama kepada ketua pembangkang, Dato’ Seri Anwar dengan menuduhnya sebagai ancaman kepada negara. Sedangkan jelas sekali merekalah yang ‘takut dengan bayang2 sendiri. Saya berdoa agar tuhan menunjukkan kebenaran. Barisan Nasional is dying to defend majority in parliament..dengan DSAI sudah ada cukup majority untuk membentuk kerajaan baru. Sekarang ini media arus perdana menjadi alat untuk mengaburi minda rakyat malaysia. Hanya rakyat yang bodoh saja mempercayai dakyah jahat parti pemerintah….Apa nak jadi dengan negara kita sekarang…semuanya dah tonggang terbalik!!!!

Posted in Uncategorized | Leave a Comment »

Selamat Hari Raya Aidilfitri…

Posted by chulalongkorn on September 17, 2008

Bila tiba time nak raya, every year akan timbulnya conflict kat mana nak pegi sembahyang raya..maksud saya, kat Masjid mana? selama saya berumah tangga (dah 4 tahun dah..) asyik2 kat kampung ‘dia’..saya ingat this year, saya nak bawak my family mulakan hari raya di Kok Lanas, iaitu kampung halaman saya di Kelantan pulak…apa nak jadi pun jadilah!!! hehehehe

Kami sekeluarga mengambil keputusan untuk balik ke kampung pada hari Isnin, 29hb Sept 2008, according to my friend, Fakri…masa tu adalah masa yg paling sesuai untuk travel balik ke sana..kena elak traffic jam yang melampau..berdasarkan pengalaman lepas, dah banyak kali terperangkap lam traffic jam yang terpanjang dalam dunia. guess what? jammed dia start dari Lebuhraya Karak sampailah ke Kuala Krai…god!! that’s about 400km long..amacam? ada berani??….perghhhh!!!

Posted in Uncategorized | Leave a Comment »

Inside Thoughts..

Posted by chulalongkorn on September 11, 2008

To me ‘Change’ has a considerable impact on the human mind..for those who fear it, it’s threatening because it means that things may getting worst. for hopeful people, it’s encouraging because it means things may getting better..and to people who have self-confidence, change will inspire them quite a lot because of the challenges that exist to make things better…

CHARACTERISTICS OF GOOD LEADERS:-

  •  Hold high standards of performance for themselves & their colleagues
  • Honest with self and staff & have respect for other people’s opinions
  • Have a sense of humor. They smile & make people feel relaxed in their presence
  • Good listeners. They ensure that they understand what the speaker is saying, and ask questions until they do
  • Know their weaknesses and accept them without being defensive. They also play on their strengths
  • Take the lead in evaluating situations to offer guidance, constructive input and encouragement
  • Make themselves understood by giving definite guidelines and deadlines.
  • Decisive and stick by their decisions. They are also quick to admit their mistakes
  • And, take risks and look towards the future

Q: Do you have brothers or sisters?

A: Yup, one elder brother and two younger brothers. uh..and my only younger sister who died of Lung Cancer at her age of 14…missed her so much!!

Q: Wot do you like to wear?

A: i wear wotever i want contigent upon the mood i am at e moment. Most of the time i wear Dockers Pants and a simple designed t-shirt

Q: Where do you see yerself in 5 years time?

A: Well, i could be anywhere really..i hope to be living a healthy enjoyable lifestyles wit my lovely wife and three adorable kids..(one of them was named after Her)

Posted in English Section | Leave a Comment »